Stenslipning & hotbox

Peo slipar på en Tazzari RP23 Vario, Tazzaris senaste slipmaskin. Det är samma modell som svenska landslaget använder och är en av de mest avancerade på marknaden.

Därför ska du stenslipa dina skidor

 • Om skidan stått en längre tid utan skyddsparaffin oxiderar belaget och tar inte längre åt sig glidvalla lika bra. Stenslipningen tar fram nytt och fräscht belag som tar åt sig glidvallan på bästa sätt och du får en bra struktur som ger mindre friktion.
 • Även helt nya skidor blir jämnare och tar åt sig vallan bättre efter en hantverksmässigt utförd stenslipning. Särskilt om du köper skidor av en äldre årsmodell då belaget länge stått oskyddat och oxiderat.
 • Om dina skidor blivit repiga, ojämna eller belaget blankslitits så att det inte längre finns så mycket struktur kvar kan de bli som nya efter en stenslipning.
 • Om du har flera par skidor för specifika fören kan du välja olika strukturer. Har du bara ett par skidor rekommenderar vi en mediumstruktur.

  Stenslipning procedur:
  1. Planslipning -tar bort repor och ojämnheter i belaget. 
  2. Finslipning -polering
  3. Åkstruktur


  Hotbox:
  Efter stenslipning rekommenderar vi mättning i hotbox. Ett fluorfritt specialparaffin appliceras då på belaget och skidorna behandlas därefter i hotboxen. Det är ett värmeskåp där temperaturen växelvis går upp och ner under 12 timmar. Proceduren ger en utomordentligt bra grundmättning av belaget. 

Meny stenslipning och hotbox

Stenslipning inlämnade skidor 600 kr
Stenslipning nya skidor i butik 400 kr
Mättning i hotbox 300 kr
Hotbox + åkklar vallning inlämnade skidor 550 kr
Hotbox + åkklar vallning nya skidor i butik 400 kr
Stenslipning + hotbox + åkklar vallning 1000 kr